Livsstilsskribent


Kristina Tilvemo föddes i Mariestad, bor i Uppsala och har de senaste 20 åren  jobbat som frilansjournalist. Hon är utbildad civilekonom med fokus på beteendevetenskap och motivation och har tidigare läst humaniora (engelska, litteraturhistoria, nordiska språk och pedagogik).


Företaget åtar sig skribentuppdrag, journalistiska uppdrag och föreläsningar om stresshantering och inre utveckling. Specialområden är drivkrafter och ledarskap, djur- och naturupplevelser, boendemiljö, föreningsliv och autentisk livsstil. De senaste åren har Kristina Tilvemo utvecklat Awelivet, ett webbverktyg för att förebygga stress och psykisk ohälsa.


Bland uppdragsgivare finns tidigare affärsmagasinet Relation, Civilekonomen, Hemma i HSB, Hippson, Häst & Ryttare, Ridsport, Härliga Hund, Chef och Företagaren; men också forskningsmagasin som Uppsala universitets Synergi för SciLifeLab och dagspress som Mariestadstidningen, Upsala Nya Tidning och SvD.

Jag är uppvuxen vid Vänerns skärgård med hästar, fiske, långfärdsskridskor och grodor, och tidigt väcktes min fascination för naturen och vår egen plats i den.

Ett urval uppdrag